Try searching by key words, order- or product code or serial number e.g. “CM442” or “Technical information”
Enter at least 2 characters to start the search.
Talent Program - Endress+Hauser

Endress+Hauser Talent Program

Leren in de praktijk

Hoe maak je iemand vandaag de dag enthousiast voor het vak meet- en regeltechniek? Met deze vraag worstelen veel bedrijven die staan te springen om technisch personeel. Endress+Hauser heeft hier een hele mooie oplossing voor gevonden.

Benefits

  • Door middel van dit programma willen wij mensen een kans bieden om kennis en ervaring op te doen, een diploma te halen en een baangarantie te geven.

Als vooruitstrevend en innovatief bedrijf in de meet- en regeltechniek hebben wij het heft in eigen hand genomen. Naar aanleiding van de krappe arbeidsmarkt heeft onze afdeling Human Resources de noodklok geluid en moesten we gaan kijken naar een andere manier van personeel werven en opleiden. Rinus van Kasteren, opleidingscoördinator, en Remco Bosman, projectleider, zijn daarom vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van een intern opleidingstraject voor servicetechnici.

Na een half jaar voorbereiden zijn er 5 trainees gestart met het Talent Program van Endress+Hauser.

Wat is het Talent Program?

Het programma bestaat uit theorie- en praktijklessen en duurt 2 jaar. De trainees worden gekoppeld aan een vaste buddy waarmee ze 2 dagen in de week buiten in het veld bezig zijn om de processen van de klant te leren en het werken met (onze) meetinstrumentatie. Naast dat ze buiten in de praktijk direct leren, krijgen ze ook klassikaal les in o.a. temperatuur-, flow-, niveau-, druk- en analysemeting. Ook de workshop is onderdeel van het opleidingstraject.

Naast de lessen bij Endress+Hauser in Naarden gaan ze ook naar het ROVC in Ede voor de opleidingen elektro-, meet- en regeltechniek. Hiervoor krijgen ze als ze geslaagd zijn ook een erkend diploma. Dit geldt ook voor het certificaat NEN 3140 – Vakbekwaam Persoon, die ze moeten hebben voor het werken aan elektrische installaties.

Rinus van Kasteren, opleidingscoördinator  en Remco Bosman, projectleider ©Endress+Hauser

Rinus van Kasteren, opleidingscoördinator en Remco Bosman, projectleider

Team Talent Program ©Endress+Hauser

Het team van Endress+Hauser dat het Talent Program mogelijk maakt.