Try searching by key words, order- or product code or serial number e.g. “CM442” or “Technical information”
Enter at least 2 characters to start the search.

Memosens 2.0 desinfectiesensoren

Voor veilig en schoon water

Publication date: 12.02.2024

Endress+Hauser levert vernieuwde desinfectiesensoren voor procesmonitoring. Voorzien van Memosens 2.0, snellere polarisatietijden, toekomstbestendig en efficiënter.

Veilige gegevensoverdracht en probleemloze processen

Memosens technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de vloeistofanalysetechnologie. Het zet de gemeten waarde om in een digitaal signaal en stuurt dit inductief door naar de transmitter, waardoor de problemen in verband met vocht worden geëlimineerd. Met signaalalarmen bij onderbreking van de transmissie, biedt Memosens veilige gegevensoverdracht voor verhoogde beschikbaarheid van het meetpunt en probleemloze processen. Met Memosens 2.0 worden meetpunten volledig toekomstbestendig en klaar voor IIoT.

Continue meting met snelle responstijden

Desinfectiesensoren van Endress+Hauser werken volgens het amperometrische meetprincipe. In tegenstelling tot de individuele metingen van de DPD-methode zorgt dit voor een continue meting met snelle responstijden. Het gebruik van dure reagentia is niet langer nodig. Hierdoor is het mogelijk direct te reageren op proceswijzigingen, het desinfectiemiddel optimaal te doseren en de bedrijfskosten te verlagen.

Een desinfectie meetpunt bestaat uit een Liquiline zender, armatuur, meetkabels en de benodigde sensoren:

Toepassingen zijn o.a. drinkwater, proceswater, zuivering van afvalwater, omgekeerde osmose processen, ontzilting van water, visteelt en zwembaden.

Bent u benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn met onze analyse producten? Neem gerust contact op met Anita van Rooijen, Product Manager Vloeistof en Gasanalyse, via email anita.van.rooijen@endress.com

Read more about similar topics:

Press list

Receive the next press releases and news directly in your mailbox. Stay up to date by subscribing to the Endress+Hauser press list.

Endress+Hauser press list

Endress+Hauser regularly sends out press releases on current topics and company information to media professionals.

Select the topics you are interested in:  *
Select the industries you are interested in: *

Personal Data


Fields marked with * are required. You will receive an email with a confirmation of your subscription. The information enlisted is voluntary and your data will only be used for personalizing your newsletters and not be passed onto any third party. For statistical reasons we will perform anonymous link tracking.